Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag27.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ljus framtid för marknadsförare

Publicerad: 20 November 2008, 14:33
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Framtidsutsikterna är goda för blivande marknadsförare. Enligt Saco-förbundens prognos är arbetsmarknaden i balans 2013.


Enligt Sacos rapport om framtidsutsikterna för en rad akademiska yrken, som presenterades i dag, råder för närvarande ett överskott av marknadsförare på den svenska arbetsmarknaden. Marknadsförare med erfarenhet har dock inte svårt att få jobb. Situationen är på väg att jämnas ut och om fem år bedöms arbetsmarknaden vara i balans.

För informatörer ser det värre ut. Det finns i dag ett överskott på informatörer och situationen väntas vara densamma 2013 eftersom det utbildas många inom området. Även yrken inom film- radio och tv väntas vara en bristvara 2013.

För civilekonomer är arbetslösheten rekordlåg just nu. Det är framför allt revisorer och controllers som efterfrågas. Civilekonomer förväntas också påverkas positivt av den ökade rörligheten mellan länderna i Europa.

Läs hela rapporten på Saco.se

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.