lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Livet blir en jakt på utopin om att nästa sak blir perfekt"

Publicerad: 2 september 2008, 03:59
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Marknadsföringsprofessorn Micael Dahlén är aktuell med en ny bok. I Nextopia berättar han bland annat om hur länge man kan vara lycklig, hur i-phone kunde bli utsedd till världens bästa telefon innan den nått handeln och varför du aldrig är bättre än din nästa grej.


HE

Helena Engelbrecht


Micael Dahlén, aktuell med boken Nextopia. Enligt Micael Dahlén lever vi i ett förväntningssamhälle. Ingenting du gjort spelar någon roll. Det som verkligen räknas är vad du kommer att göra här näst. Vi är alltså alltid på väg vidare.

- Det började redan med den förra boken Boxen - kreativitet som skapar bättre affärer. Kreativitet driver hela samhället framåt. Vi människor har ett belöningssystem som gör att vi mår bra av att vara kreativa och göra nya saker. Det slog mig att detta blir till ett förväntningssamhälle. Livet blir en jakt på utopin om att nästa sak blir perfekt - Nextopia, säger Micael Dahlén.

Han talar också om att människor inte kan vara lyckliga längre än tre månader åt gången.

- Tester visar att vårt allmänna humör i stort sätt är som ett rakt streck. Enda gången vi kommer utanför ramarna i ett lyckorus är vid till exempel en ny relation, en nyinköpt sak eller en befordran. Detta håller högst i sig i tre månader.

Micael Dahlén förklara att detta hänger ihop med att vi i större utsträckning har tillgång till vad som helst, när som helst. Detta gör att lyckan går över snabbare men också att det går snabbare att bli lycklig igen.

Nextopia började som en blogg och den finns fortfarande kvar. Boken är en sammanställning av tankarna, idéerna och testerna. Den 2 oktober lanseras den med ett jippo på Södra Teatern i Stockholm.

- Boken blev till för att ge tyngd och för att nå en större krets. Bloggen finns kvar för att det är ju inte det som är färdigforskat som är intressantast, utan vad jag gör just nu eller kommer att göra.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev