Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag22.02.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Littorins pressekreterare till Diplomat

Publicerad: 14 Oktober 2011, 08:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:54

UPPDATERAD. Hon spelade en central roll i affären som skulle leda till Sven Otto Littorins avgång. Nu värvas Agnes Palinski till pr-byrån Diplomat.


Ämnen i artikeln:

Diplomat

Agnes Palinski får titeln seniorkonsult och ska arbeta med strategisk kommunikationsrådgivning och opinionsbildning. Hon har tidigare inte jobbat på byråsidan – utan har en bakgrund på Svenskt Näringsliv, Samhall och Skanska.

– Jag ser det som en spännande utmaning att kunna bidra med kunskaper som jag fått från mina tidigare arbetsplatser till Diplomats kunder, säger Agnes Palinski, till dagensmedia.se.

Mest känd för en bredare allmänhet är Agnes Palinski dock från tiden som pressekreterare åt den före detta arbetsmarknadsministern Sven Otto Littorin. Hon spelade en central roll i krishanteringen när Aftonbladet konfronterade ministern med anklagelser om sexköp.

Om tiden med Sven Otto Littorin säger Agnes i dag:

– Det var en oerhört lärorik och intensiv period. Det var fantastiskt att jobba med honom under en tid som kännetecknades av stark omvandling på arbetsmarknaden.

Finns det något du kunde gjort annorlunda när du ser tillbaka på hanteringen av "Littorin-affären"?

– Jag var hans pressekreterare och gjorde vad jag kunde utifrån min roll. Jag tog de beslut som jag ansåg vara rätt vid den tidpunkten.

Diplomats vd Anna-Karin Hedlund var Agnes Palinskis chef på Samhall, där hon jobbade med det statliga bolagets varumärke.

– Jag har jobbat med Diplomat till och från sedan 2003. Och när min tidigare chef Anna-Karin Hedlund ringde upp tyckte jag att det verkade väldigt spännande, säger Agnes Palinski.

Agens Palinski börjar på Diplomat i mitten av november, då hon lämnar rollen som pr- och pa-ansvarig på Skanska.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Diplomat

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.