Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Lite som att komma hem"

Publicerad: 7 Mars 2011, 10:17
Uppdaterad: 6 December 2015, 15:18

Socialdemokraternas avhoppade presschef Fredrik Kornebäck berättar om sitt nya jobb som chefredaktör för Aktuellt i politiken.


Som dagensmedia.se berättade tidigare i dag blir Fredrik Kornebäck, avgående presschef hos Socialdemokraterna, ny chefredaktör för partiets nyhetstidning Aktuellt i politiken.

För dagensmedia.se berättar Fredrik Kornebäck att han nu "återvänder hem", efter fem år som presschef.

– Det här är inte ett helt onaturligt steg, det är lite som att komma hem. Jag jobbade som journalist i tio år innan jag började som presschef, och det är hos journalistiken som jag känner mig hemma, säger han.

Exakt vad han har för planer för Aktuellt i politiken kan han inte gå in på, eftersom han tillträder tjänsten först efter partikongress och partiledarvalet i maj.

Det han dock kan säga är att arbetsmarknadsfrågor – hans hjärtefrågor ­– framöver kommer få mer utrymme i såväl ledare som nyhetstexter.

– Dessutom tycker jag att nyheter gärna får vara mer skarpa, välvinklade och tydliga, och där finns det hur mycket som helst att göra för en tidning som Aktuellt i politiken, säger han.

– Jag tycker även att featuretexter gärna får ta ut svängarna med språket och vara något helt annat än en nyhetstext.

Ardalan Samimi

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.