Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Lite kriser kan vara bra för att rensa rent”

Publicerad: 21 augusti 2011, 04:32
Uppdaterad: 6 december 2015, 15:01

Den kungliga bebisen är samtalsämnet för veckans Söndagspanel, men krisen lurar i kulisserna.


Varje söndag ber Dagensmedia.se tre branschprofiler att summer veckan som gått – och blicka framåt.

Sara Forssberg, printchef Starcom.

Vad har varit veckans snackis?

– Att ”Stripperkoengen skal vaere morfar”, som danska Ekstrabladet uttrycker det, har väl inte undgått någon?

Vad vill du läsa om nästa vecka? 

– Förutom att jag vill se rubrikerna ”Svälten i Afrika är över - nu finns både mat och vatten på plats” och ”Finanskrisen avvärjd” skulle jag inte ha någonting emot att läsa om hur kungen, efter ett av sina jobbigaste år, känner att det kommande barnbarnet ger hela kungafamiljen en anledning att vända blad. På riktigt, det vill säga han abdikerar och Sverige blir republik.

Zeke Tastas, grundare av Pistöl Agency.

Vad har varit veckans snackis?

– Eftersom jag vill tiga ihjäl monarkin och det fullkomligt irrationella vurmandet kring deras privatliv så svarar jag ”KRISEN”. Ja, i versaler. Och med utropstecken. KRISEN!

Vad vill du läsa om nästa vecka?

­– Med risk för att framstå som en hjärtlös cyniker så vill jag gärna läsa en insiktsfull och sansad analys av vad alla dessa KRISER! gör för vår bransch. Alltså inte mot vår bransch, utan för. Vi är en förändringsovillig bransch som befinner sig i en värld av förändring. Lite KRISER! kan nog vara bra för att rensa rent och löpande tvinga oss till självrannsakan. Alla byråer ska inte finnas kvar i all oändlighet och alla reklamare ska inte fortsätta vara reklamare i all oändlighet. Att vi har överlevet så många KRISER! utan att behöva förändra hos hittills är inget bevis för att vi har rätt, det är bevis för att vi är näringslivets kackerlackor.

Anna Zethraeus, chefredaktör på mama och Family Living.

Vad har varit veckans snackis?

– Jamen såklart, Victorias graviditet var ju en finfin mediatårta för alla att kalasa på. För oss på mama är det extra härligt förstås – vår mammagenerations första monarkibebis! Eftersom Victoria har en sån där positiv air av vanlighet runtomkring sig är det mumma för småbarnsmammor, man vill veta allt!

Vad vill du läsa om nästa vecka?

– Åhå, Victorias graviditet håller lätt en vecka till – och då vill vi gå vidare med vilken profylaxkurs det blir och om Vickan ska föda naturligt hemma – och kommer Daniel att gräva ner moderkakan i Hagaparken?

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News