Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lindex släpper kollektionmot sexslavhandel

Publicerad: 24 Februari 2009, 07:15
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:21

Inför den internationella kvinnodagen drar klädkedjan Lindex igång en kampanj mot trafficking.


I höstas inledde Lindex ett samarbete med organisationen "Kvinna till kvinna". Med start på måndag drar Lindex nu igång en kampanj för att samla in pengar mot sexslavhandel, så kallad trafficking.

Under kampanjen säljs en accessoarkollektion, kallad Swan Collection, i utvalda butiker. 20 procent av försäljningspriset går till Kvinna till Kvinna.

- Då väldigt många av våra anställda är kvinnor, och många av kunderna likaså, är kvinnofrågor något som ligger Lindex varmt om hjärtat och nära vår verksamhet, säger Sara Carlsson, informationschef på Lindex.

Som ett led i kampanjen ska även alla Lindex kunder uppmanas att skänka fem kronor, eller valfritt belopp, till Kvinna till Kvinna.

Målsättningen med satsningen är att samla in 1 miljon kronor. Pengarna som Lindex samlar in genom kampanjen ska gå till projekt som syftar till att motverka trafficking.

- Vi vill göra det enkelt både för kunderna och för våra medarbetare att hjälpa till. Vi har ett långsiktigt samarbete med Kvinna till Kvinna och de gör ett väldigt bra arbete, säger Sara Carlsson.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.