Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lindex kampanjar mot trafficking

Publicerad: 12 Augusti 2008, 03:55
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Lindex inleder samarbetet med organisationen Kvinna till Kvinna med en kampanj mot sexslavhandel. Klädkedjan skänker 250.000 kronor till ett traffickingprojekt i Armenien och stödjer organisationens arbete med en butikskampanj.


- Vi är ett kvinnligt företag med kanske 95 procent kvinnlig personal och kvinnor som kunder. Vi vill vara med och påverka det samhälle som kvinnor lever i och därför är det viktigt för oss att stödja den här typen av projekt, säger Johan Hallin, marknadschef för Lindex.

I en intern kampanj uppmanar klädkedjan också personalen att bidra med ytterligare pengar till insamlingen.

Pengarna ska framför allt gå till ett projekt som hjälper traffickingoffer och utsatta barn i Armenien. I dagarna ska Lindex svenska butiker börja dela ut en broschyr med rubriken Not for Sale som informerar om projektet, sexslavfrågan och Kvinna till Kvinnas arbete.

- Det här är ett långsiktigt samarbete, men vi har inte bestämt ännu hur vi ska utveckla det. Den här gången koncentrerar vi oss framför allt på insamling och en butikskampanj, säger Johan Hallin.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.