Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

"Linda Skugge är en cool tjej som väcker många åsikter"

Publicerad: 27 Augusti 2008, 07:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

BMWs marknadschef Fredrik Ellsäter berättar varför han valt Linda Skugge som ambassadör för vätgasbilen Hydrogen 7.


I Sverige har BMW inlett ett samarbete med Östersjöfestivalen för att presentera vätgasbilen Hydrogen 7. Fem bilar står för transporten av festivalens dignitärer.

- Det ger en perfekt koppling till kultur, ledarskap och miljö, som är Östersjöfestivalens tre pelare. När vi har infrastrukturen här så har vi ytterligare bilar som vi lånar ut till ambassadörer.

En av dessa är, som Dagens Media tidigare har berättat, journalisten, bloggaren och författaren Linda Skugge.

- Linda är en av flera som kommer att köra den. Hon är en ung kvinnlig vd och mediepersonlighet vilket passar oss bra.

Under gårdagen pågick en hätsk debatt bland Dagens Medias läsare om huruvida Linda Skugge var en lämplig ambassadör för BMW.

- Vi valde Linda för att hon dessutom är en cool tjej som uppenbarligen väcker många åsikter Hon är en bra representant för en ny intressant målgrupp.

Fredrik Ellsäter säger att ambassadörerna ska vara offentliga personer som har ett bil- och, eller, ett miljöintresse. Ett flertal "intressanta personligheter" ska få köra bilen.

Under gårdagen sågs Carin Jämtin, oppositionsborgarråd för socialdemokraterna, köra bilen vilket uppmärksammades av SVTs lokala nyhetssändning ABC.

- Vi ser en möjlighet i att andra personer än bara motorjournalister får möjligheten att faktiskt köra en vätgasbil.

BMW Hydrogen 7, som är vätgasmodellen av BMWs 7-serie, finns serieproducerad i ett 100-tal exemplar som nu körs av ambassadörer över hela världen. Bilen ska visa BMWs långsiktiga miljöengagemang och släpper endast ut vatten.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.