Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Linda Nyberg ny presschef på SCA

Publicerad: 25 Februari 2015, 14:10
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:12

Tidigare har hon arbetat som programledare för TV3, TV4, SVT och Al-Jazeera. Nu går Linda Nyberg över till "den andra sidan".


Ämnen i artikeln:

SCA

I en intervju med Resumé berättar Linda Nyberg om hur hon fick erbjudandet om jobbet som presschef för SCA.

– Jag fick ett samtal från en headhunter som berättade om jobbet. Jag har följt SCA precis som alla andra genom media, så när jag fick frågan kände jag att det här är det mest spännande jobbet i Kommunikationssverige just nu, säger hon till tidningen.

Under de senaste månaderna har Svenska Dagbladet flitigt rapporterat om det skandalomsusade bolaget, där det bland annat har berättats att Sandviks vd Olof Faxander har åkt privatjet tillsammans med sin fru och låtit SCA betala.

Linda Nybergs uppgifter kommer bland annat att vara att ansvara för koncernövergripande medierelationer och utveckling av SCA:s digitala närvaro.

– Som journalist på utsidan kan man känna att man sitter på alla de rätta svaren. Det är väldigt lätt att sitta och tro sig veta hur allt ska skötas. Det blir en spännande utmaning att sitta på den andra sidan i näringslivet, säger hon till Resumé.

Andreas Gabrielsson

andreas.gabrielsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SCA

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.