Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Linda Grahn: "Läge att tänka nytt"

Publicerad: 5 september 2012, 09:18
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:12

Linda Grahn lämnar sin tjänst som publisher på Bonnier Tidskrifter för att fokusera på konsultverksamhet. Enligt Linda Grahn själv har hon alltid tänkt att hon skulle lämna jobbet efter tre år.

Ämnen i artikeln:

Bonnier Tidskrifter

EH

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se


Linda Grahn har under tre år jobbat som publisher för affärsområdet Kvinna, Livsstil & Mode på Bonnier Tidskrifter. Nu lämnar hon förlaget.

– Jag har alltid sett på mitt yrkesliv som cykler på tre år. Det är oftast den tid det tar att åstadkomma något, vilket jag har gjort med bland annat Sköna hem, Damernas Värld och Styleby. Nu är det läge att tänka nytt. Det finns mycket annat jag vill göra också, säger Linda Grahn till dagensmedia.se.

Under våren har Bonnier Tidskrifter genomgått både vd-byte och besparingar, men Linda Grahn säger att beslutet att lämna förlaget inte har med detta att göra.

– Mitt beslut är främst i mig. Jag har slutat tidigare och kommit tillbaka, så det är odramatiskt för mig egentligen. Men det är tråkigt eftersom jag har jobbat med fantastiska människor och älskar tidskrifter, säger hon.

Linda Grahn ska istället för sin tjänst hos Bonnier Tidskrifter ägna sig åt egen konsulverksamhet, men exakt vad detta kommer att innebära kan hon inte gå in på.

– Jag har några idéer på gång, så det får vi se. Dessutom åker jag till Indien i två veckor i november för att ägna mig åt min hobby yoga. Livet innehåller ju olika saker.

Vad tar du med dig från din tid på Bonnier Tidskrifter?

– Jo, att man faktiskt kan göra skillnad. Magasin är inte en bransch som växer, men det går att göra skillnad om man hittar det som läsarna och annonsörerna vill ha. Sedan är det så att då duktiga människor får rätt förutsättningar så kan det spraka till och bli riktigt bra.

Linda Grahn har tidigare bland annat arbetat som programchef på TV4 Plus, som chefredaktör för Allt i Hemmet och som förlagschef på Egmont Tidskrifter.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev