Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lena K: Ingen konflikt bakom Werkelids avhopp

Publicerad: 11 Augusti 2008, 11:04
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:43

Kulturchefen Carl Otto Werkelid slutar på Svenska Dagbladet. "Det ligger ingen konflikt bakom hans beslut", säger chefredaktör Lena K. Samuelsson.


Enligt uppgifter till Dagens Media ska Carl Otto Werkelid ha valt att lämna sin post efter en tvist med ledningen om kultursidornas framtid.

- Det finns ingen tvist, ingen konflikt. Det finns ingen dramatik i detta, säger Lena K Samuelsson.

Hon fortsätter:

- Jag och Carl Otto har haft ett utmärkt samarbete i sju år. Vi har tillsammans lyckats få kultursidorna att ligga på en väldigt hög nivå.

Även Carl Otto Werkelid tonar ned händelserna:

- Jag har i allra högsta grad varit involverad i diskussioner om kulturjournalistikens framtid på SvD. Men att det skulle finnas några dramatiska skillnader i våra synsätt kan man inte säga. Jag tycker att det är en bra tidpunkt att sluta.

Vad ska du göra nu?

- Det vet jag faktiskt inte. Jag har fått en del erbjudanden då och då och har bestämt mig för att vara öppnare för dem. Dessutom vill jag skriva en eller två böcker som jag har i tankarna.

Nu inleds sökandet efter en ersättare.

- Jag har ingen uppfattning om det blir någon intern eller extern lösning. Jag är öppen för förslag, säger Lena K. Samuelsson.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.