Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lemberg lämnar Expressen

Publicerad: 8 Maj 2008, 13:41
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:50

Efter brytningen med Årets bild hoppar arrangören Jonas Lemberg nu av även Expressen, efter nästan 20 år på tidningen.- Ja, det stämmer, det är dags att gå vidare, säger Jonas Lemberg.


Dagens Media har tidigare berättat om bråket med den nye kassören i pressfotografernas klubb, arrangör av fototävlingen Årets Bild.

Det ledde till att Jonas Lemberg valde att lämna uppdraget som projektledare för fototävlingen. Nu bryter han också samarbetet med Expressen.

- Det kändes som att det var dags, jag har varit där i mer än 19 år, och jag vill så mycket mer med min bildjournalistik.

Kunde du inte ägna dig åt det på Expressen?

- Någon bildjournalistik att tala om existerar inte på Expressen, inte på det sättet som det gjorde tidigare i alla fall. Och i stället för att sitta kvar på tidningen och bli bitter så väljer jag att lämna tidningen, säger Jonas Lemberg.

- Vi är överens, jag och tidningsledningen, det ligger ingen osämja bakom mitt beslut.

Vad ska du göra nu?

- Först ska jag vara ledig ett tag, sen ska jag sätta mig och skriva en platsannons.

Är det nåt särskilt du tar med dig från Expressen?

- Det har varit en spännande arbetsplats, det har varit en förmån att få jobba med de största nyhetshändelserna de senaste tjugo åren, som Estonia, Tsunamin och så vidare.

Niclas Rislund

niclas@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.