Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Leif Pagrotsky lämnade radiogala i vredesmod

Publicerad: 11 April 2008, 10:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Attacken från Christer Jungeryd, ordförande i Radioakademin, på seminariet Radiopuls blev för mycket för den förre kulturministern Leif Pagrotsky. - Han blev så arg att han gick hem, säger Christer Jungeryd till Dagens Media.


Det var igår som Teracom anordnade seminariet Radiopuls på Clarion Hotel i Stockholm.

Medverkade gjorde bland andra Teracoms vd Crister Fritzson, Annika Lantz, Christer Jungeryd och den förre kulturministern Leif Pagrotsky.

Men Leif Pagrotskys besök på seminariet blev kortvarigt. Han lämnade lokalerna efter att ha fått utstå hård kritik under Christer Jungeryds öppningsanförande.

- Det som jag är kritisk till - och som någon kanske aldrig tidigare har uttryckt så tydligt - är att den ansvariga ministern inte gjorde något åt digitalradiokommittén och betänkandet om digital radio. Jag kallar det politisk feghet, säger Christer Jungeryd till Dagens Media.

Han hävdar att det var "ren politisk taktik" som låg bakom Leif Pagrotskys besked i slutet av 2005 att det analoga FM-nätet inte skulle släckas ner och ersättas med digitalradio.

- Tv-digitaliseringen hade påbörjats och att man var livrädd i regeringen att det skulle bli strul med det, och att det skulle bli en massiv opinion mot det. När det då började närma sig en valrörelse vågade man helt enkelt inte ta också i radiofrågan.

Christer Jungeryd fortsätter:

- Det är min tes och det sade jag öppet igår. Leif Pagrotsky satt i rummet och jag höll honom och hans företrädare Marita Ulvskog ansvariga för detta. Då blev Pagrotsky så arg att han gick hem.

Känner du, så här i efterhand, att du gick för hårt åt Leif Pagrotsky?

- Nej, absolut inte. Jag står för varje ord. Om en före detta minister och numera riksdagsman inte klarar av att få en sanning presenterad så tycker jag att det är förvånande att man lämnar.

Planen var att Leif Pagrotsky skulle delta i en intervju med radioprofilen Annika Lantz på den efterföljande radiopbaren. Men det samtalet blev alltså inte av.

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.