Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Leif GW och Silbersky knyts till Bonniers Misstänkt

Publicerad: 1 Februari 2008, 05:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Efterlystveteranen Leif GW Persson blir krönikör på Bonniers nya kriminalmagasin Misstänkt. Försvarsadvokaten Leif Silbersky och rättspsykologprofessorn Martin Grann har också knutits till tidningen som återkommande experter.


Första numret kommer ut i slutet av april. Bonnier Tidskrifter har gett klartecken till ytterligare fyra nummer, ett varannan månad under resten av året. Magasinet ska ha 84 sidor, varav 14 med annonser.

- Vi har hållit på i fyra veckor och är i uppstarten, men vi har hunnit sätta formen och texterna börjar komma in, säger Missstänkts chefredaktör Catarina Lundbäck, som tidigare var redaktör för Efterlyst.

Första numret ska tryckas i omkring 40.000 exemplar.

- Skulle vi sälja varenda nummer så är det en bra början, säger Catarina Lundbäck.

Magasinet ska till stor del använda sig av frilansskribenter. Hittills har samarbete inletts med den skånska kriminalreportern Per Lindelöw och Efterlyst-reportrarna Messiah Hallberg och Sofia Sofroniadou.

Misstänkt siktar på ett brett annonsörsunderlag. Målgruppen är både män och kvinnor över hela Sverige som är intresserade av brottsfall.

- De läser om brottsfall i kvällspressen, läser deckare, de tittar på Efterlyst och deckare på tv. Vi har ingen direkt konkurrent, men det är också en utmaning. Misstänkt ska ge fördjupning. Du får vara med i polisens arbete och hur grupperna arbetar och du får höra personerna bakom brotten, berättar Catarina Lundbäck.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.