lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Ledarna skrotartioårigt reklammanér

Publicerad: 19 september 2008, 12:05
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Ledarna dumpar sitt reklammanér sedan tio år tillbaka och breddar kommunikationen. Den traditionella utomhusreklamen backas upp med en massiv internetkampanj när Ledarna letar nya medlemmar.


MS

Martin Schori


Den 29 september drar Ledarna igång sin rekryteringskampanj. Utomhusreklam, på sammanlagt 1.345 storpelare, ska driva trafik till sajten, där chefer kan göra ett test om hur de upplever sin situation. Därefter får besökarna en rekommendation från Ledarna utifrån resultatet.

Samtidigt syns banners på di.se, Dina pengar, SvD.se, Dagens PS, E24, Golf.se och Chef.se, samt ett femtiotal lokaltidningars sajter via Tidningsnätet. En storvepa vecklas ut på fasaden på Ledarnas förbundskansli, vid Fridhemsplan i Stockholm. Dessutom planeras gerillaktiviteter.

- Vi kommer att göra nedslag på arbetsplatser där vi har många medlemmar. Målet är att öka kännedomen om oss men också att de facto rekrytera nya medlemmar. Men vi vill också kommunicera med våra befintliga medlemmar, säger Emil Hemström, marknadschef på Ledarna.

Vilka är konkurrenterna?

- Vi slåss på den fackliga marknaden. De flesta fackförbunden har någon form av chefssatsning men vi är unika i och med att vi endast engagerar chefer.

Ledarnas huvudmedium har traditionellt varit utomhus.

- Vi har haft pelare med ganska slagkraftiga slogans som Jeppe super, men chefen måste fråga varför Jeppe super. Men nu kände vi att vi har ett behov av att förnya oss. Steget är långt mellan en pelare och en sajt så vi backar upp pelarna med en bred webbkampanj. Vi går tungt på lokala dagstidningars sajter. Chefer läser inte bara Dagens Industri.

Ledarna har 70.000 medlemmar.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev