Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lbi bakom Telenors nya webb

Publicerad: 16 Januari 2009, 04:51
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:24

Digitala byrån Lbi Sverige lanserar sitt första uppdrag för mobiloperatören Telenor.


Efter ett års arbete är det premiär för nya Telenor.se. Den nya webbplatsen är det första resultatet i vad som ska bli en längre relation mellan Telenor och Lbi Sverige.

- Det är ett stort uppdrag som vi har arbetat med under ett års tid. Vi har deklarerat tydliga planer på att detta är en första leverans för Telenor, säger Johan Danland, kundansvarig för Telenor på Lbi Sverige.

Att sätta kundbehoven i fokus, stärka varumärket och förenkla försäljningen online har varit ledord för den nya sajten. I uppdraget ingår strategin för nya Telenor.se inklusive grafiskt, strukturellt och funktionellt koncept. Telenor har själva implementerat sajten in i den nya plattformen.

- Telenor har haft historik med många förvärv och många varumärken. Det har varit en något brokig skara bakom fasaden. Nu finns det en tydlig plattform och på den har vi gjort en helt ny design på webbplatsen, säger Johan Danland.

- Vi har försökt att göra allting tillgängligt från första sidan. Det låter som en floskel, men det har varit en väldigt stor utmaning, fortsätter han.

Formmässigt följer webbplatsen Telenors befintliga grafiska manual.

- Det är inget man går in och ändrar på i första taget. Vi har dock lyft fram den gröna färgen som representerar kundservice, där användaren ska finna svar på alla sorters frågor. Telenor har tydligare velat sätta kundbehoven i fokus ännu.

Arbetsgrupp på Lbi Sverige:Kundansvarig: Johan DanlandProjektledare: Carl-Johan van HeeschCreative Director: Filippos ArvanitakisAffärsutvecklare: Henrik SörstedtArt Director: Magnus PålssonGrafisk Formgivning: Gabriella PerssonInformationsarkitektur: Maria Håkansson, Kalle UlvstigGränssnittsprogrammering: Johan Olsson, Magnus Claesson, Jerker Edenborg

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.