Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lars Beckung: "I krig och kärlek är allt tillåtet"

Publicerad: 21 Augusti 2008, 11:37
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:42

"Det var ett litet rävspel", säger Lars Beckung, programchef för Kanal 5, om mörkandet av kanalens placering av Vem kan slå Filip & Fredrik i höst. Programmet är ett av flera som ska stärka upp kanalens septembertablå.


- Ni har ju själva skrivit om tv-krig och i krig och kärlek är allt tillåtet. Så det har varit ett litet rävspel. Vi har hela tiden tänkt lägga Filip & Fredrik på vardagar i Idolflödet. Idols demografi mappar bra mot Filip & Fredriks målgrupp, fortsätter Lars Beckung.

Som Dagens Media tidigare har berättat ska Filip & Fredrik visas tisdag till torsdag klockan 21.00, direkt efter TV4s Idol. Andra viktiga septemberpremiärer är Musikmaskinen och Lilla landet lagom som ska gå på lördagar.

- Vi har inte haft en så bra september tidigare, men nu förlänger vi på så sätt säsongen och satsar på helgen. Kanal 5 har redan en stark position på måndag till torsdag och kan inte växa så mycket mer där. Sen lade vi till Sanningens ögonblick och nu stärker vi upp ytterligare. Men vi vet att en helgsatsning tar tid, säger Lars Beckung.

Vad tror du blir de stora publikdragarna i höst?

- Jag tror och hoppas verkligen att folk kommer att gilla Filip och Fredriks program. Det är ett storslaget och härligt format och det här med fysisk gameshow är något av en trend, fast de gör det på sitt vis, säger Lars Beckung.

Egenproduktionerna SOS Gute och Färjan får vänta till oktobertablån. Magnus Betnérs program I ditt ansikte har också premiär i höst.

- Han är väldigt rolig och har ju häcklat många grupper i samhället. I programmet söker upp svårflirtad publik och de som han tidigare har häcklat och gör standup inför dem. Han har bland annat besökt Metodistkyrkan, ett dagis och Aftonbladets redaktion.

Hur togs han emot på Aftonbladet?

- Jag har faktiskt inte hört hur det gick, men hatten av för Aftonbladet var med, säger Lars Beckung.

Synnöve Almer

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.