Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Landskamp i Sportals första webb-tv

Publicerad: 17 November 2008, 15:46
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:35

Sportsajten Sportal.se har köpt sin första tv-rättighet, för matchen Holland-Sverige på onsdag. "Vi kan inte slåss om de största matcherna men vi kan sända nyckelmatcher för vissa grupper", säger vd Sebastian Malmberg.


Den 19 november möter svenska landslaget Holland på bortaplan. Sportal.se kan nu live-sända matchen efter att ha köpt rättigheterna från agenten Kentaro. Fler sändningar ska följa.

Inledningsvis ska besökarna betala 49 kronor för att se en match, men Sportals vd Sebastian Malmberg hoppas kunna sänka avgiften då sponsorer och annonsörer strömmat till.

- Vi kommer att sända mer, allt ifrån presskonferenser och träningar till större matcher, säger Sebastian Malmberg.

Drabbningen mellan Holland och Sverige sänds samtidigt i Kanal 9. Sebastian Malmberg vågar inte gissa på någon tittarsiffra för Sportals sändning.

- Kanal 9 når inte hela Sverige. Vi ligger på 63.000 unika besökare per vecka men vi fick tag på den här rättigheten rätt sent. Vi ska köpa lite reklam men det är svårt att gissa.

Hur många behöver ni för att gå runt?

- Vi ser det inte på det sättet, det här är en långsiktig satsning. Världen är globaliserad, det finns turkar i Sverige som skulle göra allt för att se en live-match mellan Besiktas och Fenerbache. Vi kan inte slåss om de största matcherna men vi kan sända nyckelmatcher för vissa grupper.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.