Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lämnar Swedish Match - för studier

Publicerad: 17 Augusti 2012, 05:49
Uppdaterad: 6 December 2015, 14:14

Swedish Matchs marknadsdirektör Nina Sundén lämnar sin tjänst på tobaksföretaget för att fokusera på fotografistudier.


Ämnen i artikeln:

Göteborgs KexBerghsSwedish match

– Det stämmer, jag kan tänka mig att många är chockade. Jag har haft ett brinnande intresse för foto sedan jag var 15 och när jag utbildade mig så stod det mellan att bli fotograf och gå på Handels. Jag fegade ur och valde Handels, men till slut tog jag ett beslut i våras, säger Nina Sundén till dagensmedia.se.

Nina Sundén har jobbat på Swedish Match i sex år. Hon säger att hon valde hon att lämna sin tjänst i våras, eftersom arbetet på företaget gick bra och hon ville kunna lämna företaget och känna sig stolt.

– Jag kommit till en position som jag inte trodde att jag skulle komma till i denna ålder. Det har varit en jättehäftig resa, men jag är nyfiken som person och har börjat tänka mer och mer på att göra något annat. Nu har drömmen gått i uppfyllelse och jag kan lämna i ett läge där jag känner att jag gjort något bra och vi lagt en stark grund för Swedish Match framtid, säger hon.

Nina Sundén gör sin sista dag på företaget 31 augusti. Sedan börjar hon sin fotoutbildning på Berghs. Hon har dock inte bestämt sig för vilket fotoområde hon vill inrikta sig på.

– Först ska jag plugga för att verkligen få fokusera, efter sex år i den här världen så är man helt indoktrinerad i storföretagande, säger hon och fortsätter:

– Jag ska ta hösten till att landa i en del beslut. Jag har haft ont om tid att tänka på annat än den här rollen. Jag är den sortens person som bär med sig jobbet dygnet runt. Men jag är mycket engagerad i djur och natur och jobbar nu med porträttserie av djur från Afrika.

Vad tar du med dig från din tid på Swedish Match?

–Jag började på Swedish Match som helt grön, det var mitt första jobb efter studietiden. Det har varit mitt liv i sex års tid. Jag har många roliga minnen, projekt och vänner, men jag tar också med mig all personlig utveckling man brottats med.

Du pratar om att många är chockade, hur har reaktionerna på att du slutar sett ut?

– Det var ingen som förväntade sig detta. Många har en bild av mig som en typisk karriärist och därför tror jag att många blev chockade, speciellt när allt börjar rulla på så bra. Det är alltid en chock när det sker förändringar, jag är själv lite chockad.

Nina Sundén får en efterträdare i Camilla Everberg, som i dag är marknadsdirektör på Göteborgs Kex.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.