Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Lämnade JC – blir marknadsansvarig på Gant

Publicerad: 4 Februari 2015, 06:00
Uppdaterad: 6 December 2015, 12:14

JC:s tidigare marknadschef Elenore Säll blir global marknadsansvarig på Gant.


Ämnen i artikeln:

JCGant

I oktober förra året kunde Dagens Media berätta att JC:s marknadschef Elenore Säll slutat i samband med en omorganisation. Hon och den nya ledningen hade inte samma syn på kommunikationen.

Nu går Elenore Säll till Gant, där hon får rollen global marketing manager.

– Det ska bli jättespännande. Jag ansvarar för marknadsföringen och ska leda ett team på fem personer. Det är en ny konstellation så det ska bli superspännande att få vara med och forma inriktningen på marknadsföringen, säger Elenore Säll, till Dagens Media.

I den nya rollen ansvarar hon för genomförandet av företagets globala marknadsföringsstrategi och rapporterar till Caroline Roth, global marknads- och kommunikationsdirektör. Gant genomgår just nu en ompositionering av varumärket och förra sommaren valde det amerikanska livsstilsvarumärket BETC som ny kreativ byrå, där Filip Nilsson, tidigare Forsman & Bodenfors, är creative director.

– Det är ett långsiktigt arbete. Det är mycket marknadsföring som ska ändras om och det kommer att hända mycket från och med i höst. Det känns jättekul att få jobba på ett stort globalt företag och jag har länge haft ett öga till Gant, säger Elenore Säll.

På JC stod hon bland annat bakom den uppmärksammade kampanjen "Erica Linder for Crocker" där modellen marknadsförde både kill- och tjejkollektionen. Att lita på sin strategiska intuition är det viktigaste Elenore Säll tar med sig från tiden på JC, menar hon.

– Jag tror verkligen att de bästa idéerna, oavsett vilket problem det är du ska lösa, kommer när du minst anar det, men då gäller det att våga lita på den känslan. Annars blir allt väldigt likriktat och safe.

Tror du att du får utrymme för dina idéer på Gant?

– Ja, jag är överygad om att vi har samma syn på kommunikationen och Gant har börjat en resa som jag tror jättemycket på. Jag är väldigt värderingsstyrd, jag ger mycket av mig själv till jobbet, så det känns viktigt.

Elenore Säll tillträder den 16 februari.

Ylva Larsson

ylva.larsson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

JCGant

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.