Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ladbrokes slår tillbaka - stämmer Svenska Spel

Publicerad: 28 Maj 2008, 07:26
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Tidigare i maj stämde Svenska Spel konkurrenten Ladbrokes efter att bolaget använt devisen "svenska spel - engelska odds" i sin marknadsföring. Nu slår Ladbrokes tillbaka - med en egen stämningsansökan.


Dagens Media har tidigare skrivit om bråket mellan Svenska Spel och Ladbrokes.

Förutom att Ladbrokes använt devisen reagerade Svenska Spel också på att Ladbrokes använt en figur som påminner om Svenska Spels logotyp, i form av en urklippt pappersgubbe, i sina reklamfilmer. Stämningsansökan lämnades in i början av maj.

- Det är ett typiskt agerande från ett monopol - man är bufflig, tar sig friheter och tror sig kunna vinna genom att skramla med vapen, sa Ladbrokes vd Lasse Dilschmann till Dagens Media.

Nu har Ladbrokes alltså lämnat in sin egen stämning. Där yrkar Ladbrokes på att Marknadsdomstolen förbjuder Svenska Spel att använda uttrycken "Svenska Spel är världsledande på spelansvar" och "Trovärdigt alternativ till illegal verksamhet".

Om Svenska Spel väljer att fortsätta använda dem i sin reklam kräver Ladbrokes att bolaget betalar 1 miljon kronor i böter vid varje tillfälle.

Ladbrokes skriver i sin stämningsansökan att Svenska Spels påstående om att vara världsledande på spelansvar saknar grund.

Vidare hävdar Ladbrokes att Svenska Spels nyttjande av uttrycket "illegal" är misskrediterande och bygger på felaktigheter.

Spelbolaget har också valt att inte åberopa några bevis eftersom omständigheterna är "ostridiga".

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.