Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ladbrokes kräver svar av Horace Engdahl

Publicerad: 3 juni 2009, 09:16
Uppdaterad: 6 december 2015, 17:35

Inför tillkännagivandet av Nobelpriset i litteratur förra året stoppades spelet på Ladbrokes efter en misstänkt läcka från Svenska Akademin. Nu kräver spelbolagets pr-chef en förklaring från avgående Horace Engdahl.


Förra året gick Nobels litteraturpris till Jean-Marie Gustave le Clezio. Men misstankar om en läcka från Svenska Akademin fick spelbolaget Ladbrokes att stänga spelet på vem som skulle vinna priset. Vem läckan var kom aldrig fram.

Nu kräver Joakim Rönngren, pr- och public affairs-chef på Ladbrodes Norden, att akademins ständige sekreterare Horace Engdahl förklarar sig. Han riktar även kritik mot hur ärendet hanterades i samband med prisutdelningen. I ett debattinlägg på Newsmill.se skriver Joakim Rönngren om Horace Engdahl:

"I ett famöst uttalande i riksradion på morgonen den 10 oktober att "svensken är obildad" och borde läsa mer istället för att lyssna till medieflödet sa han att "Det finns för mycket distraherande element i samhället som konkurrerar om uppmärksamheten. Medierna till exempel. ""

Joakim Rönngren skriver vidare:

"Han har själv ofta och gärna gett sken av att Akademiens integritet, etiska nivå och särart är något extraordinärt. Kan vi tro på det? Engdahl berättade aldrig vad han fick veta om den påstådda inre läckan, istället avgick han plötsligt själv den 23 december och tillkännagav att Peter Englund tar över som ständig sekreterare i Akademien den 1 juni 2009."

Linus Kannerberg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.