Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag19.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Ladbrokes hemliga attack på Svenska Spel

Publicerad: 12 Maj 2008, 07:43
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:49

Ladbrokes och reklambyrån Foreign kör ett hemligt budskap i reklamfilmen som har fått Svenska Spel att stämma Ladbrokes. Spelar man upp filmen baklänges hörs en röst som säger "krossa monopolet".- Jag har aldrig varit med om att det här har gjorts tidigare i Sverige, säger Peder Mårtensson, vd på Foreign. <b>Titta på baklängesfilmen via Dagensmedia.se.</b>


Dagens Media har i flera artiklar berättat om Ladbrokes nya reklam som har retat gallfeber på konkurrenten Svenska Spel.

Svenska Spel har reagerat kraftfullt mot att Ladbrokes använder devisen "svenska spel - engelska odds" i sin marknadsföring. Svenska Spel har också reagerat på att Ladbrokes i sin reklamfilm använder en figur som påminner om Svenska Spels logotyp.

Bråket har gått så långt att Svenska Spel har stämt Ladbrokes för brott mot marknadsföringslagen.

Nu står det klart att Ladbrokes attack på Svenska Spel är större än vad som tidigare har varit känt. När man spelar Ladbrokes reklamfilm baklänges hörs en röst som säger "Krossa monopolet".

- Det här var något som kom upp väldigt sent i produktionen. Det är inte det att Foreign eller TV Dinner (produktionsbolag) tar något politiskt ställningstagande, utan det här är en gimmick. Ambitionen är att göra något uppseendeväckande och annorlunda, säger Peder Mårtensson.

Har det här gjorts tidigare i Sverige?

- Jag har aldrig varit med om att det här har gjorts tidigare i Sverige, att man lägger in ett baklängesbudskap. Men kunden visste förstås om det.

Ladbrokes och Foreign hoppas nu på att kampanjen får ytterligare uppmärksamhet och spridning. Just nu sprids baklängesfilmen via Youtube.

- Det är ett sätt att hålla en kampanj vid liv, att göra versioner som flyger lite extra. Men det är också ett sätt att hela tiden försöka göra kontroversiella lösningar för kunden. Det är något som vi försöker göra för fler kunder, men jag tycker att vi har lyckats särskilt bra för Ladbrokes, säger Peder Mårtensson.

Vad säger rösten egentligen - om man kör den rätt väg?

- Det går så fort, så man hör inte att det sägs någonting. Det blir bara någon kort ljudeffekt som man inte uppmärksammar. Men kör man det baklänges säger rösten "krossa monopolet".

Se baklängesfilmen här

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.