Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kycklingpengar till Garbergs och Leo Burnett

Publicerad: 2 April 2007, 05:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Kreatörer på Garbergs respektive Leo Burnett är årets kycklingstipendiater. Även ett kreatörsteam från Beckmans får priset.


Kycklingstipendiet är ett specialpris inom Guldägget som delas ut till lovande förmågor. 20.000 kronor vardera får David Orlic, copy på Garbergs och Philip Ahlqwist, ad på Leo Burnett. Ett pris går också till Axel von Friesen och Petter Törnqvist som båda är studenter på Beckmans School of Design.

Juryn som utsåg vinnarna bestod av Karin Frisell, Forsman & Bodenfors; Nicke Bergström, Farfar; Staffan Ryberg, Berghs School of Communication och Justine Lagache, Storåkers McCann.

Motiveringar: David OrlicDu tar ditt yrke och din yrkesroll (och kanske dig själv) på största allvar, ändå med konststycket att inte bli pretentiös. Kanske är det förklaringen bakom dina tajta och genomtänkta reklamlösningar. Eller beror det på vintagekläderna och tangorabatten? Eller den genomborrande blicken? Det första kycklingstipendiet går till David Orlic.

Philip AhlqwistDu vill märkas och du märks. Ingen blir oberörd, varken av din person eller din reklam. Du visar upp en imponerande bredd, utan att bli ytlig. Du brinner för det du gör, och ger dig inte förrän du når ditt mål. Du har helt enkelt, för att använda ett gammalmodigt uttryck, ett jäklaranamma som många omkring dig kommer att ha glädje av. Det andra kycklingstipendiet går till Philip Ahlqwist.

Petter Törnqvist & Axel von FriesenAtt öppna det här teamets bidrag till Kycklingstipendiet, var som att råka sätta eld på en nyårsfyrverkerilåda av misstag. Juryn var helt oförberedd på den kreativa explosionen, där den ena oväntade lösningen efter den andra fyrades av mot den kreativa himlen. Följande tre alternativ finns som förklaring (till teamets kreativitet, inte juryns förvåning):1. Ni måste vara maniska. 2. Ni måste ha designers som svartarbetar åt er. 3. Ni älskar det ni håller på med, så till den grad att ni gett upp allt annat i livet. Det tredje kycklingstipendiet går till Petter Törnqvist & Axel von Friesen.

Madeleine Nilsson

Redaktör

madeleine@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.