måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvinnliga betongarbetare på tv - pr-vinst för tidningen Betong

Publicerad: 24 september 2008, 11:48
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Jessica Brännström, kvinnlig betongarbetare och utmanare i Vem kan slå Filip och Fredrik, bloggar för sajten Betong.se. Sedan tidigare bloggar Susanne Sjöström känd från Ensam mamma söker på TV3 för sajten.


HW

Henrik Widell


När den kvinnliga betongarbetaren Jessica Brännström igår blev utnämnd till utmanare till Filip och Fredrik på Kanal 5 gnuggade svensk Betongförening händerna. Det innebar nämligen ytterligare en bloggprofil till företagets sajt Betong.se.

- Att det just är två kvinnor är väl en lycklig slump, eftersom det just är de två som har fått den här mediala exponeringen. Men visst, det finns en dynamik i det här med kvinnor och betong, det är lite speciellt, säger Roger Andersson, informationsansvarig för tidskriften Betong.

Han säger att tidskriften Betong har en liten redaktion, bara fyra anställda, varav tre på heltid som ska driva både sajten och tidskriften, och att man då måste vara lite mer kreativ för att synas och få uppmärksamhet.

- Tidningen ska vara den kreativaste på marknaden samtidigt som den har en tyngd och skapar stolthet i branschen. Genom att visa de här kvinnorna i deras arbete när de rör runt i betongen tror vi att vi kan skapa det.

Tidskriften Betong fick också mycket uppmärksamhet för tävlingen Betongens sju underverk.

- Det var en klockren aktivitet som vi hade nytta av i flera steg. Medierna skrev när vi utlyste tävlingen och de skrev under nomineringsprocessen. Alla lokala medier ville ju lyfta fram de byggnader som fanns i deras område. Och så skrevs det ju förstås när vinnarna utsågs.

Vilken pr-byrå jobbar ni med?

- Ingen, vi sköter allt själva. Vi marknadsför oss ju lite kaxigt som den kreativa byggtidskriften, då måste vi ju leva upp till det.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev