Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvinnlig humorelit i TV4:s nya sitcom

Publicerad: 4 maj 2009, 10:39
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:26

I dag börjar Jarowskij spela in en ny humorserie för TV4, där några av Sveriges mest namnkunniga kvinnliga komiker medverkar. Serien som utspelar sig på ett varuhus har ännu inte något namn men ska börja visas 2010.


Den digra rollistan består av Sissela Kyle, Annika Andersson, Christine Meltzer, Pia Johansson, Petra Mede, Anna Blomberg, Babben Larsson, Alexandra Rapaport, Christina Schollin, Nour El-Refai, Birgitta Andersson, Claire Wikholm och Katrin Sundberg.

Serien utspelar sig på ett varuhus där personal och kunder möts på alla avdelningar. Skruvade sketcher och galen slapstick utlovas.

- Jag tycker det är väldigt kul att kunna manifestera den fantastiska bredd och spets vi har i det kvinnliga Humorsverige. Det känns som ett fantastiskt sprakande och härligt galleri, säger Fredrik Arefalk, programchef på TV4.

Men ger det något till den färdiga produkten att enbart använda kvinnor?

- Det är en intressant premiss för manusförfattarna att enbart skapa kvinnliga karraktärer. En och annan man kommer nog svepa förbi men alla de ledande rollerna spelas av kvinnor.

Serien utspelar sig på ett varuhus, någon koppling till SVT:s gamla såpa med samma namn?

- Inte mer än att Christina Schollin åter dyker upp på en chefsbefattning på ett varuhus. Det kan ses som en liten flirt till dem som gillade den gamla 80-talsserien.

Produktionsuppgifter Inspelning: maj-juni 2009 Längd: tio fristående episoder x 22 minuter Genre: komedi Manusförfattare: Ola Norén, Roland Ulvselius, Katrin Sundberg, Stefan Wiik, Staffan Lindberg, Andreas Tottie Regi: Staffan Lindberg Produktionsbolag: Jarowskij Sändning: i TV4 under 2010

Henrik Widell

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev