måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kungen och Persbrandt ska marknadsföra BMW

Publicerad: 8 september 2008, 14:00
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:41

Skådespelaren Mikael Persbrandt och Sveriges statschef Carl XVI Gustaf. Där har ni superdoun som ska skapa buzz kring BMWs vätgasbil Hydrogen 7.


EW

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se


Dagens Media har tidigare berättat om Linda Skugge, som blev den första ambassadören i Sverige för BMWs vätgasbil Hydrogen 7.

Nu kan Dagens Media berätta att Carl XVI Gustaf, Sveriges Konung och Hertig av Jämtland, tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt, blir bilens nästa ansikten utåt.

Enligt uppgift till Dagens Media levererades ett exemplar av Hydrogen 7 till hovstallet tidigare i dag.

- Det stämmer. Det är en av flera miljöbilar som kungen testar just nu, säger Nina Eldh, presschef på Hovet.

BMW har sedan länge haft en önskelista på vilka svenskar de helst skulle se i sin vätgasbil. Kungen stod högt upp.

- Vi tycker att det är jättekul att kungen ska köra bilen. Kungen är en person som är känd för sitt stora motorintresse och miljöengagemang. Därför är vätgasbilen intressant för honom, säger Fredrik Ellsäter, marknadschef på BMW Sverige.

BMW har under ett par års tid genomfört en pr-offensiv runt om i världen då man låter kända personer köra vätgasbilen, som bara släpper ut rent vatten. I Sverige har BMW ställt fem bilar till förfogande till Östersjöfestivalens dignitärer. När infrastrukturen för bilarna finns här passar BMW också på att skapa uppmärksamhet genom att låta kända svenskar få testa bilen under en period.

- Vi vill att fler än motorjournalister ska få chansen att testa en bil som bara släpper ut vatten, säger Fredrik Ellsäter.

Kungen, som i officiella sammanhang brukar färdas i en Volvo, har privat ett flertal bilar av olika fabrikat. Det var just i en BMW som kungen 2005 krockade i en rondell i centrala Norrköping.

Mikael Persbrandt, som likt kungen under en period ska få testa Hydrogen 7, har vid sidan av sin framgångsrika skådespelarkarriär även skapat svarta rubriker med sitt vilda festande.

Han är dessutom blivit dömd till samhällstjänst för både rattfylla och sjöfylla. Men Fredrik Ellsäter är inte orolig för att Persbrandts användande av Hydrogen 7 kan väcka fel associationer.

- Nej, jag är inte alls orolig. Mikael är också en person som är känd för sitt motorintresse. Han gillar dessutom 7-serien, säger Fredrik Ellsäter.

BMW Hydrogen 7, som är vätgasmodellen av BMWs 7-serie, finns serieproducerad i ett 100-tal exemplar, men går ej att köpa. Bilen ska visa BMWs långsiktiga miljöengagemang och släpper endast ut vatten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev