Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kunderna namnger LGs apparater

Publicerad: 24 Januari 2007, 10:05
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:12

Elektroniska apparater med krångliga sifferbeteckningar hamnar långt från top of mind, resonerade LG och låter nu kunderna bestämma vad produkterna ska heta. Kampanjen annonseras i Aftonbladet och Expressen.


Digitalboxen, LG DBRH198P heter numer LG Digital Hybridbox, efter förslag från Laszlo Papp, som också vinner produkten som han namngett. För att uppmärksamma marknadsföringsknepet har LG annonserat med helsidor i Expressen och Aftonbladet under tre söndagar. Tävlingen utannonserades i samma tidningar.

- LG Digital Hybridbox är en komplicerad produkt med många funktioner och namnet signalerar bättre vad det är för slags produkt det handlar om än den ursprungliga sifferbeteckningen, säger Teija-Marie Pierre, nordisk marknadschef på LG Electronics.

Hon säger att LG fick in flera tusen namnförslag och att kundernas engagemang i sig är en värdefull effekt av tävlingen.

- Om man kan får flera tusen att aktivt titta vilka funktioner spelaren har så är det också lättare att stå ut i bruset.

LG har valt att genomföra tävlingen i större skala och en produkt i veckan ska namnges. Den här veckan ska en plasma-tv delas ut till den person som ger tvn det bästa namnförslaget.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.