Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kronan cyklar ut i Europa

Publicerad: 5 April 2007, 03:22
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:08

Kronans cyklar finnas med i sortimentet när H&M lanserar sin nya butikskejda COS. Det är andra gången Kronan lanserar sin cykel utanför Sverige.


Tidigare har Kronans cyklar funnits i Holland men efter att bolaget tagits över av nya ägare drog sig företaget tillbaka till den svenska marknaden.

- Men nu ser vi ett stort intresse för att lansera oss i Europa igen, säger företagets vd Maria Brunstedt som tillsammans med sin familj tog över företaget i december 2003.

Hon berättar att det var ledningen för den H&M-ägda kedjan Collection of Style, COS, som kontaktade Kronan för att inleda ett samarbete.

- Jag tror att de hade egna Kronancyklar och tyckte de fungerade så bra i Londons innerstad där de jobbar.

I Kronans sortiment finns bland annat cyklar, barnvagnar och underkläder. Genom samarbetet ska cyklarna lanseras i England, Nederländerna, Belgien och Tyskland. Under 2007 ska COS öppna butiker i 10 europeiska huvudstäder. Kronans cyklar ska finnas med i alla butiker. Företaget ska också erbjuda sin företagstjänst utomlands där cyklarna erbjuds med företagets färger och logotyper. Den försäljningen kommer ske med säljare i respektive land.

Internationella sajter med information om företaget och cyklarna ska inom kort bli klara. I september ska även webbutiker riktade till de olika länderna vara klara. En ny svensk sajt ska också lanseras i samband med detta. Bakom webbsidorna står byrån Smedby Digital.

Några reklamkampanjer är inte inplanerade för lanseringen.

- Vi kommer att synas i butikerna nu i början, sedan får vi se, säger Maria Brunstedt.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.