Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Krögarna om TV4s EM-avtal: Vi kom inte undan

Publicerad: 22 Maj 2008, 07:52
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

I kölvattnet av bråket mellan TV4 och krogkedjan O'learys skriver TV4 avtal med krögarnas organisation, SHR. Men det är inte direkt så att champagnekorkarna flyger i taket hos SHR. "Vi måste skriva på avtalet. Genom sitt avtal med UEFA kan TV4 gå in hos våra medlemmar och stänga av tvn om de vill", säger Mats Hulth, vd för SHR.


SHRs medlemmar betalar enligt avtalet 40 procent av den licensavgift som TV4 begär av icke-medlemmar. Beroende på krogen storlek kan den summan variera från 5.000 kronor till 25.000 kronor.

- Från början var vi mycket tveksamma att överhuvudtaget förhandla. Vi menar att TV4 finansierar sina sändningar med reklam och med fler tittare kan de höja priserna. Men de har varit på oss och det är klart, de har de här rättigheterna så vi kommer inte undan, säger Mats Hulth.

TV4-Gruppens avtal med UEFA ger dem rätt att ta betalt för offentliga visningar. Men bara restauranger och krogar som marknadsför sina EM-sändningar behöver betala. Krogar med max 25 platser som inte marknadsför sina sändningar slipper, vilket borde ge gott om kryphål för dem som inte vill betala.

- TV4 kommer att ha ett system som gör att de kan kontrollera och de har till och med rätten att kunna gå in på restaurangerna och stänga av tvn för dem som inte har betalat.

Märta Rydbeck, distributionschef på TV4-Gruppen säger:

- Vi är glada över att få det här avtalet till stånd och jag tror att också SHR är nöjda med det.

Hur mycket räknar ni med att få in på den här licensieringen?

- Det är svårt att säga men vi hoppas att det bidrar till att täcka våra rättighetskostnader.

Hur ska ni kontrollera att olicensierade krögare inte skyltar för sändningarna?

- Vi kommer att genomföra kontroller över hela Sverige. Vi har en professionell firma som hjälper oss och som gör den här typen av kontroller sedan tidigare.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.