Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kristdemokraterna: "Våra lador är tomma"

Publicerad: 23 december 2014, 08:45
Uppdaterad: 6 december 2015, 12:17

Partiet ber om pengar i ny Facebook-kampanj


Ämnen i artikeln:

Facebook

Det nyligen annonserade nyvalet tog många partier på sängen ekonomiskt. Efter två val i rad blir det särskilt tufft för de mindre partierna att synas. Många går nu därför ut och ber medlemmar och sympatisörer om pengar.

Kristdemokraterna är ett av dessa partier. I sociala kanaler aviserar man just nu att "Våra lador är tomma". Den copyn tillsamman med bilder på lador och smileys illustrerar en tydlig blinkning åt finansminister Magdalena Anderssons numera famösa uttalande.

– Det handlar så klart om hennes svartmålande av Sveriges ekonomi. Vi gör en twist på uttalandet helt enkelt. Vi är ett fattigt parti, men också ett folkrörelseparti. Många lägger ner mycket ideellt egangemang för oss och är också beredda att stödja oss ekonomiskt, säger Fredrik Hardt, pressekreterare för Kristdemokraterna till Dagens Media.

Hur tomma är era lador?

– Vi har ett fåtal miljoner inne. Förra året hade vi en budget på 25 miljoner för båda valen. Så det är knapert. Givet hur det ser ut ute i världen är det kanske förmätet att säga att vi är fattiga. Men i partipolitiska sammanhang så har vi dåligt med pengar.

Har ni fått in några pengar då?

– Ja, vi får in lite smått. Vi är förstås tacksamma för allt vi får. Vill man ha ett starkare KD som ska synas mycket i den kommande valrörelsen så får man gärna bidra.

Anton Andersson

anton.andersson@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev