Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kreab går ihop med brittisk pr-byrå

Publicerad: 16 Februari 2009, 07:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:22

Kreab går ihop och bildar ett gemensamt bolag med den Londonbaserade kommunikationsbyrån Gavin Anderson. "Vi kompletterar varandra", säger Kreabs vd Charlotte Erkhammar till Dagensmedia.se.


Det nya företaget, Kreab Gavin Anderson, är inriktat på finansiell kommunikation, företagskommunikation och public affairs. Tillsammans har företaget drygt 350 medarbetare i 25 länder och omsätter drygt 500 miljoner kronor.

Kreab och Gavin Anderson är jämnstora och har samarbetat i tio år.

- Gavin Anderson har mer fokus på finansiell kommunikation än Kreab och är starka på finansiell kommunikation i London och New York. Dessutom har de kontor i Australien, Hong Kong, Tokyo och Singapore, där vi inte har funnits tidigare, säger Kreabs Charlotte Erkhammar, som blir vie vd och stllföreträdande koncernchef i Kreab Gavin Anderson.

- Kreab å sin sida bidrar med vår styrka i Europa och närvaro i Bryssel, som Gavin Anderson saknar.

Kreabs grundare och styrelseordförande Peje Emilsson blir arbetande styrelseordförande i Kreab Gavin Anderson. Gavin Andersons vd och styrelseordförande Richard Constant blir vd och koncernchef.

- Ledningen sitter spridd över världen, i Stockholm, London, Bryssel och New York. Det blir mycket resande men det är vi vana vid från våra kunduppdrag, säger Charlotte Erkhammar.

Företaget ägs av Kreabs huvudägare, Peje Emilssons Magnora AB, och av Gavin Andersons ägare Omnicom Group, samt 75 partners.

­ Det är ett merger of equals. Vi kommer att äga lika mycket var, men Magnora har röstmajoritet, säger Charlotte Erkhammar.

Kristin Djerf

kristin.djerf@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.