Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Krav kovänder - Loop blir Reko

Publicerad: 12 Maj 2008, 13:02
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

När Krav meddelade att föreningen planerade att ge ut en tidning med namnet Loop gick Akademikerförbundet i taket. Detta för att förbundet givit ut ett magasin med samma namn sedan 2005. Nu ändrar sig Krav och ger sin tidning namnet Reko.


Den ekonomiska föreningen Krav utvecklar ekologiska regler för bland annat varor och tjänster. I april meddelande den att man skulle lansera en tidning med namnet Loop, producerad av kundtidningsförlaget Redaktörerna.

Men namnet var upptaget. Akademikerförbundets tidning heter Loop, sedan år 2005.

- Det är horribelt. Jag tycker det här är mycket oseriöst, sa Akademikerförbundets ordförande Lars Holmblad till Dagens Media.

Kravs projektledare Jakob Falkeby sa att man skulle vänta på PRVs beslut. Men i PRVs tidskriftsregister har Krav gjort en namnändring, till Reko.

- Vi insåg att vi inte var intresserade av en seg tvist mot någon annan och vi vill inte heller reta upp Akademikerförbundet. Vi tänkte om och hittade ett namn som vi tycker är bättre, säger Johan Falkeby.

Reko ska komma ut med fyra nummer per år och tryckas i 15.000 exemplar.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.