Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Konsultbolag vill revidera internetsiffror

Publicerad: 8 April 2008, 03:48
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:52

Det världsomspännande konsult- och revisionsbolaget BDO vill ge sig på svenska och skandinaviska internetsiffror. "Kraven på att data och siffror är rätt och mäts rätt växer hela tiden", säger Gunnar Thim, seniorkonsult på BDO Nordic Consulting Group.


BDO vill hjälpa både medieföretag och organisationer som Sveriges Annonsörer och Kia Index med revidering och upprättande av branschregler för hur trafik och data på nätet ska mätas.

-Det finns mer transparens att eftersträva på det här området och att djupare titta på hur mätningar genomförs och hur data hanteras. I dag finns det för mycket otydlighet och det behövs en oberoende part som kan vara kvalitetsgranskare, säger Gunnar Thim.

Arbetet har nyligen dragit i gång och ska ha Skandinavien som utgångspunkt. Förutom revideringar och rena trafikmätningar finns det enligt Gunnar Thim ett behov av att titta på de internetpaneler som nu växer fram, hur de är sammansatta och hur de förhåller sig till regler och riktlinjer. Han ser alla som jobbar med annonssystem och annonsering, men även e-handelsföretag, som kunder. BDO vill se till att tydligare branschstandards byggda på internationella riktlinjer får fäste även i Sverige.

-Företagen är ju lokala och globala samtidigt på nätet. Det finns inga landsgränser längre och internationellt sätt har man jobbat längre med riktlinjer och regler.

Under året hoppas Gunnar Thim att revideringstjänster ska kunna släppas skarpt till kunder.

Ola Eriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.