fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Konkurrensverket: Stoppa sponsringen i SVT

Publicerad: 29 september 2008, 13:26
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Konkurrensverket vill förbjuda SVT att ta in sponsorpengar. Vinner förslaget gehör innebär det ett dråpslag för SVT som inte längre kan konkurrera om de stora idrottsevenemangen. "Vi blir reducerade till en andrahandens förhandlingspartner", säger Jan Petersson, SVTs strategichef.


HW

Henrik Widell


Konkurrensverket skriver i sitt yttrande till public service-utredningen att sponsring är en viktig finansieringskälla för sportevenemang som i sin tur är ett viktigt konkurrensmedel för de kommersiella tv-kanalerna. Verket anser därför att sponsringsintäkterna helt ska överlåtas till den kommersiella marknaden, eftersom public service-företagen redan har en säker finansiering via avgifter.

- Vi kan inte sända de stora evenemangen om vi förbjuds att ta in sponsorer. I de flesta fall ingår sponsring som en förutsättning, säger Jan Petersson på SVT.

Helga Baagøe, informationsdirektör på SVT säger:

- Vi har ett antal åsikter om det här så klart och vi jobbar intensivt med frågan. Vi ska lämna in vår remiss den här veckan och vi sitter och filar på våra formuleringar just nu och jag vet inte om vi vill förekomma dem.

SVTs vd, Eva Hamilton låter hälsa att SVTs ståndpunkt kommer att presenteras i företagets remissvar och att de till dess inte kommenterar saken i media.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev