Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag26.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Konferens och stor fest - sedan lades Punkt SE ned

Publicerad: 20 Maj 2008, 11:38
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:48

Den 9 maj samlades Punkt SEs redaktioner på Lidingö för konferens och vårfest. Tio dagar senare lades tidningen ned. För deltagarna på konferensen kom det som en chock.- De som visste om detta har verkligen lyckats hålla det för sig själva, säger en tidigare anställd på Punkt SE.


Schibsteds ledning beslutade sig till sist för att lägga ned Punkt SE, som kostat koncernen upp emot en halv miljard kronor. Chefredaktören Niklas Silow sa igår att han känt till ledningens planer i sex veckor.

Den 9 maj flög Schibsted in redaktionerna från Öresund och Göteborg till Stockholm. Tillsammans med Stockholmsredaktionen åkte de till kursgården Lovik på Lidingö för att diskutera framtiden. Ingen nämnde något om vad som komma skulle.

- Inte officiellt i alla fall. Vi var ju alla medvetna om att det kunde hända, men inte att det var nära förestående, säger en tidigare medarbetare till Dagens Media.

Vad gjorde ni under dagen?

- Vi hade en föreläsning på dagen om hur distributionen arbetar. Sedan gick vi runt på stan och räknade tidningsställ och liknande. De hade ett skämtsamt militärtema och vi kallade oss Gula armén. Efteråt drog vi ut till Lidingö och såg en film som distributionen satt ihop. Sedan åt vi middag och några stannade kvar för festen.

Enligt källan var konferensen mer nedtonad än vanligt och inkluderade inte lika mycket framtidsplaner.

- Det var lite oklart varför vi skulle ha konferensen, men några här trodde det gällde någon slags vårfest. Men samtidigt låg det en teambuilding-känsla över dagen.

Chefredaktören Niklas Silow och vdn Pontus Gustafsson var båda närvarande under dagen. Pontus Gustafsson valde dock att inte följa med på kvällen.

Det skulle istället dröja tio dagar tills chockbeskedet kom. Medarbetarna informerades vid sju-tiden på morgonen.

- Niklas Silow och Anna Körnung (redaktionschef) ringde runt till alla. Så vi visste om det innan vi kom in för möte vid nio-tiden. Där var det ganska många tappade hakor, säger medarbetaren.

En mycket nedstämd Niklas Silow höll ett känslosamt tal till redaktionen. Flera personer brast i gråt. Personalen är nu arbetsbefriad.

Så sent som i fredags förde Punkt SE säljsamtal med mediebyråer om kommande kampanjer. Inga kunder hade fått några indikationer på att tidningen skulle läggas ner.

- Det rörde sig om ett fåtal kampanjer för vår del. Men det är bara att styra om. Dessutom sker ju betalningen i efterhand, säger en mediebyråchef.

Dagens Media har sökt Niklas Silow.

Martin Schori

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.