Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kommunikatörerna vill byta jobb

Publicerad: 27 April 2007, 13:59
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:06

Sju av tio marknadsförare och kommunikatörer vill byta jobb inom det närmsta året. Samtidigt har kraven på kompetens ökat.


Det visar rekryteringsföretaget Hammer & Hanborgs årliga undersökning där 3000 marknadsförare och kommunikatörer har svarat på frågor som rör branschen. Respondenterna kommer från företagets rekryteringsbas och den aktuella studien presenteras i sin helhet på torsdag nästa vecka. Det är tredje året i rad som undersökningen genomförs och den tydliga trenden visar att allt fler anställda är sugna på att söka nytt arbete. Enligt studien vill 70 procent av kommunikatörerna byta jobb inom det närmsta året. Det kan jämföras med 57 procent för tre år sedan.

- Man ser fler möjligheter då det finns mer jobb på marknaden idag, säger Christina Hammer på Hammer & Hanborg.

Rekryteringsföretaget har fördubblat omsättningen från 35 miljoner kronor 2005 till 70 miljoner 2006, vilket kan vara en indikation på en allt rörligare arbetsmarknad.

- Det är många som bygger sin karriär på att byta jobb, det blir sätt att komma vidare och utvecklas, säger Christina Hammer.

Samtidigt som marknadsförarna och kommunikatörerna är beredda att byta jobb allt oftare så upplever de enligt undersökningen att kompetenskraven har ökat. 70 procent tycker att det ställs högre krav i dag jämfört med fem år sedan. Företagen efterfrågar i större utsträckning strategisk och digital kompetens.

- Kommunikationen har fått en mer central roll i företagen och ligger närmare besluten och affären. Det är nya kanaler för att nå ut i mediebruset, samtidigt skärps kraven på mätbarhet.

Lotta Olsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.