lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kollega byter chef och bantar redaktionen

Publicerad: 23 september 2008, 07:13
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Fackförbundet Unionens tidning Kollega tappar sin chefredaktör. Samtidigt förlorar redaktionen totalt sex tjänster när fackgiganten skär ned.


MS

Martin Schori


När Unionen bildades slog man ihop Siftidningen och HTFs tidning Lön & Jobb. Upplagan landade på 520.000 exemplar. Siftidningens chefredaktör Björn Öijer tog samma position på den nya tidningen. Nu har han dock aviserat sin avgång, men det är inte förrän i maj 2009 som han går i pension.

- Unionen ska ha kongress i oktober då man ska spika en styrelse. Sedan får den arbeta med att rekrytera en ny chefredaktör, säger Björn Öijer.

Unionen ska samtidigt spara pengar och skär ned på antalet tjänster i alla delar av sin organisation. Det drabbar även Kollega.

- Vi ska gå från 15 till 9 tjänster. Men fram till våren 2011 ska vi vara 11 stycken, säger Björn Öijer.

Hur påverkar det tidningen?

- Vi kommer nog att få gå ned i utgivningstakt för papperstidningen och öka fokus på Kollega.se. Jag vill behålla kvaliteten på pappret och journalistiken så jag gör hellre färre utgåvor.

Den lägre utgivningstakten gäller från nästa år men det är inte klart hur många nummer det blir 2009. Kollega är i dagsläget en månadstidning.

Hur har annonsförsäljningen gått?

- Den har gått över förväntan. Vi slog budgeten för helåret redan vid halvårsskiftet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev