Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kockar och gladiatorer i TV4s hösttablå

Publicerad: 4 Juni 2002, 08:27
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:15

Egna tv-kockar, Kiefer Sutherland, Gladiatorerna och förstås Farmen är några av korten TV4 spelar ut i sin hösttablå.


TV4 försöker matcha Tina i SVT med kockarna Jens Sjögren och Sebastian Hedin som ska laga mat till allt från raggare till ambassadörer.

Arbetsnamnet är Superklasse, ett namn taget efter de två kockarnas interna toppbetyg på god mat. Produktionsbolag är Efti som gör tolv program som sänds med start i september. Tablåläggningen är inte klar, men det rör sig om prime time på någon vardag.

Supeklasse liknar snarare Floyd än den nakne kocken och ska skilja sig ordentligt från SVTs Tina, enligt kockarna.

- Till skillnad från Tina ska vi inte tvinga oss på folk. I stället åker vi hem till folk i deras vanliga kök där vi lagar mat med enkla komponenter, säger Jens Sjögren.

TV4 köper en ny omgång av Heja Björn som sänds på måndagskvällen. Där har TV4 sagt att det inte blir någon ny säsong av tjejmagasinet Bitch.

Klart är också att TV4 sänder en ny omgång av Parlamentet och en repris av komedin C/o Segemyhr på söndagskvällarna.

Central i TV4s hösttablå är dokusåpan Farmen som av allt att döma sänds 19.30 på vardagarna med en timmes veckofinal på fredagskvällarna. På fredagskvällen är det också klart att TV4 sänder en ny omgång av Gladiatorerna med Gunde Svan och Agneta Sjödin. Dock har inte TV4 meddelat vad som ska sändas på förkvällen eftersom Robot Wars inte återkommer till hösten.

Sen kväll med Luuk gör paus ytterligare en säsong, vilket TV4 kompenserar genom att sända reprisen på serien En ängels tålamod.

Bland inköpen märks 24timmar där Kiefer Sutherland är CIA-agent och i realtid ska förhindra attentat, återföra sin bortrövade dotter och lappa ihop äktenskapet. TV4 har köpt 24 avsnitt.

På söndagar sänder TV4 News from the edge som handlar om en journalist på en tabloidblaska. Framtidsdramat Dark Angel dyker också upp liksom en ny omgång av The District.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.