fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KO läxar upp Folksam och LO

Publicerad: 17 september 2008, 08:37
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

LO och Folksam riskerar vite på 400.000 kronor om de inte slutar att skicka ut erbjudanden förklädda till påminnelser. Det har Konsumentombudsmannen beslutat.


MS

Martin Schori


"För en tid sedan fick du information och valblankett om din avtalspension. Jag kan inte se att du returnerat valblanketten". Så börjar ett brev från Folksam, angående SAF-LOs erbjudanden om avtalspension.

Enligt Konsumentverket är Folksams "påminnelse" vilseledande reklam eftersom det i själva verket rör sig om ett erbjudande till personer som redan har placerat avtalspensionen hos annat försäkringsbolag. Om konsumenten skriver på Folksams blankett och skickar in den så byts den tidigare valda pensionen ut.

"KO förbjuder Folksam LO Fondförsäkringsaktiebolag att vid marknadsföring av Avtalspension SAF LO utfärda påminnelser, eller andra framställningar, som ger intryck av att adressaten glömt att välja avtalspension, när så inte är fallet", skriver KO.

Bryter Folksam mot KOs beslut riskerar försäkringsbolaget ett vite på 400.000 kronor. Folksam har meddelat att man tänker sluta använda ordet påminnelse.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev