Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Knutbys pr-byrå i konkurs

Publicerad: 13 januari 2009, 09:21
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:24

Dagen efter mordet i Knutby blev Urban Dahlström församlingens pr-man. Nu har hans byrå, PR-björnen, försatts i konkurs.


PR-Björnen omsatte, vid sitt senaste bokslut, knappt 2,5 miljoner kronor och sysselsatte två anställda. Företaget är sedan länge medlem i branschorganisationen Svenska PR-företagen.

Nu har byrån försatts i konkurs av Skaraborgs tingsrätt, efter en begäran av staten, med hänvisning till skulder på närmare 800.000 kronor.

- Konjunkturen har varit tuff under 2008 och det har drabbat mig. Det är en tragedi, jag har drivit företaget i 15 år. Men jag är nog inte den enda i det här segmentet om kommer att drabbas, säger Urban Dahlström.

Enligt byråns sajt finns PR-Björnens kunder inom branscher som läkemedel, naturläkemedel, teknik, konsumentprodukter och kosmetika.

Men förutom de mer traditionella kunderna hjälpte Urban Dahlström flera medlemmar i Knutbyförsamlingen med pr-råd under 2004. Redan dagen efter att Alexandra Fossmo sköts till döds fick han ett samtal från en släkting som var medlem i församlingen. Uppdraget gjorde han gratis.

- Det gick på släktkontot, sade han då till Expressen.

Men i dag vill Urban Dahlström inte prata om sin roll som Knutby-församlingens pr-man.

- Det har jag ingen kommentar till. Det ligger långt tillbaka i tiden.

Urban Dahlström hoppas att han även i framtiden kan fortsätta att arbeta som pr-konsult.

- Det är det här som jag kan. Det är för tidigt än att säga vad jag ska göra. Men jag kommer givetvis att reda ut det som ligger, och sedan kommer jag att ta nya tag.

Erik Wisterberg

erik@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.