Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Knaves programfavoriterfrån LA Screenings

Publicerad: 26 Maj 2008, 04:08
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:47

Anders Knave, programchef för TV3 och TV6, är på programshopping i USA. Trots att författarestrejken har slagit hårt mot utbudet har han hittat tre guldkorn som kan bli aktuella för visning under 2009.


Anders Knave berättar på en knastrig lina från Los Angeles att årets upplaga av tv-mässan LA Screenings är den sämsta på många år.

- På grund av författarstrejken är antalet färdiga projekt färre än vanligt, och kvaliteten på det som finns är sämre. Det ser generellt sett magert ut men för TV3 och TV6 lyser ljuset i slutet av tunneln, säger han.

Kanalerna skriver avtal med studiorna i så kallade output-deals och Anders Knave tycker att de studior som TV3 och TV6 har avtal med, bland andra Warner, Universal och NBC, har lyckats leverera bra. Från Warner är han intresserade av programmen How to survive the filthy rich och Fringe.

- How to survive handlar om en biljonärsfamilj med två bortskämda tjejer. Det är tjejigt och småroligt, lite som Gossip Girl fast med mycket konflikter.

Fringe handlar om en FBI-enhet som jobbar med parapsykologiska metoder för att lösa brotten.

- Sedan är det en Jerry Bruckheimer-serie, The Mentalist, som också handlar om en detektiv med parapsykologiska förmågor, som vi tyckte såg intressant ut.

Anders Knave uppger också att han är intresserad av Hollywood-skådisen Christian Slaters tv-debut.

- Serien som är inspirerade av Jason Bourne-filmerna heter My own worst enemy.

Henrik Widell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.