lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Klart med chefredaktör på Nyheter24 - lansering idag

Publicerad: 30 september 2008, 05:34
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:39

Dagens Media kan berätta att Aaron Israelson, tidigare vikarierande ledarskribent på Expressen, blir chefredaktör för Nyheter24, som slår upp sina portar i dag. "Vi är jävligt tjuriga och uthålliga", säger grundaren Patrik Sandberg.


MS

Martin Schori


Douglas Roos och Patrik Sandbergs sajt Nyheter24 lägger ut sina första nyheter klockan 10.00 i dag.

Redaktionen, som är bemannad dygnet runt, består av 20 journalister. Målet är att lägga ut 200 artiklar om dagen. Som Dagens Media tidigare skrivit så ger många klick mer pengar i lönekuvertet för journalisterna.

Hemlighetsmakeriet har varit stort. Nyheter24 har varit runt och presenterat sajten för ett flertal mediebyråer, men utan att avslöja vilka som ska styra skeppet.

Chefredaktör blir alltså Aaron Israelson, med ett förflutet på Expressens ledarsida och debattredaktion. Nöjeschef är tidigare Expressen-skribenten Quetzala Blanco. Sportchefen heter Eric Rosén, som låg bakom den uppmärksammade bloggen Det ljuva livet.

Dessutom ska Nyheter24 rekrytera ett tiotal "kändisbloggare". Vilka det blir är dock hemligt, säger Patrik Sandberg.

Hur ska besökarna hitta till sajten?

- Vi kommer att ligga ganska lågt fram till nyår. Det sämsta vi kan göra är att gå ut med en stor tv-kampanj och sedan blir det tekniskt strul, säger Patrik Sandberg.

Nyheter24 ska dock köpa sökord och försöka knyta till sig sajter som de kan byta trafik med. Patrik Sandberg och Douglas Roos hoppas att de ska nå upp till 100.000 unika besökare före nyår.

Går det verkligen att driva en 20 man stor redaktion på 100.000 unika besökare?

- Vi kommer inte vara självförsörjande till en början, vi är ju riskkapitalfinansierade. Men vi är jävligt tjuriga och uthålliga. Vi vill nå miljontals besökare, men det kommer inte hända förrän om 3, 4 eller kanske 5 år.

Konjunkturen talar knappast till er fördel?

- Annonskonjunkturen går nedåt, helt klart. Men många startups som dragit igång i lågkonjunktur har klarat sig bra eftersom de håller i pengarna. Samtidigt hoppas vi mycket på våra samarbeten med mindre sajter, de kan ge oss trafik och vi kan hjälpa dem med marknadsföring.

Nyheter24 har kallats för en rewritesajt. Enligt Patrik Sandberg ska reportrarna sköta arbetet från redaktionen.

- Vi har en stor redaktion för att vara en start-up, men en liten jämfört med våra konkurrenter. Därför blir kontoret vår arbetsplats, vi kan inte ha någon som sitter på riksdagen i tre veckor och gräver i kvitton, säger han.

Aaron Israelson fyller i:

- Å andra sidan sitter vi mitt på Stureplan, medan Aftonbladet sitter vid Globen och Bonnier i Marieberg. Vi är där saker händer.

Nyheter24 ska fokusera mest på sport, nöje och nyheter. Qutezala Blanco:

- Även om vi kanske inte alltid är först så ska vi vara roligast. Man kan komma till oss om man har tröttnat på påhittade nyheter om Idol.

Toppar ni med finanskollapsen i dag?

- Ja, säger Aaron Israelson.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev