Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Klart för IDGs biotekniktidning

Publicerad: 15 Januari 2002, 10:30
Uppdaterad: 6 December 2015, 17:18

I april kommer Biotech Sweden. Datatidningsförlaget IDG ger ut tidningen som ska komma med sju nummer per år och rapportera om nyheter i den växande bioteknikbranschen.


I november kunde Dagens Media berätta att IDG var i färd med att starta en tidning som bevakade bioteknikområdet. Nu är planerna klara och i april kommer första numret.

Tidningen har IDGs flaggskepp Computer Sweden som förlaga, både i ton och format. Biotech Sweden blir en nyhetstidning i tabloidformat.

- Det finns en jättelucka i utbudet och suget efter en sådan här tidning är stort. Det finns tidningar som skriver om området, såsom medicinska tidningar och även Ny Teknik till viss del. Men de har bara bioteknik som en liten del i sin bevakning. Nu ger vi branschen en tidning som enbart bevakar vad som händer i bioteknikföretagen och bland dem som jobbar där, säger Fredrik Bernsel, som är chefredaktör på Nätverk & Kommunikation och får samma post på Biotech Sweden.

Enligt Fredrik Bernsel har planerna på en biotekniktidning funnits på IDG sedan 1998 och han har själv under lång tid arbetat för att den ska dras igång.

- Vi registrerade namnet i december 1998. Men det var nog bra att vi väntade. Läget är bättre nu. Branschen är mogen, säger han.

Biotech Sweden ska distribueras via vissa tidningsbutiker. Men den huvudsakliga kanalen blir det register på 20.000 namn som förlaget just nu sammanställer.

- Alla beslutsfattare inom bioteknik och närliggande branscher ska få tidningen, säger Bernsel.

Upplagan blir till en början 20.000 exemplar. En helsida i Biotech Sweden kostar 34.000 kronor och en halvsida 19.000 kronor.

Redaktionen inryms i IDGs lokaler.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.