lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kjell Häglund slutar skriva för DN

Publicerad: 15 september 2008, 10:41
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Kjell Häglund, tv-kritiker och redaktionschef på tidningen Residence, tycker att DNs tv-kritiker Johan Croneman har skrivit en riktig "skitkrönika".


FS

Fredrik Svedjetun

fredrik@dagensmedia.se


Häglunds inlägg på Weirdscience.se Johan Croneman ger idag en känga åt Kjell Häglund i en krönika i Dagens Nyheter.

I en passage om hur det är att jobba som tv-kritiker skriver Johan Croneman:

"en småbitter kollega, med en våt dröm om att skriva tv-kritik i en stor papperstidning, skrev att det bara var skrapet på redaktionerna som blev tv-krönikörer."

Kjell Häglund radar på bloggen weirdscience.se upp flera skäl till varför han tycker att Johan Cronemans krönika är dålig. Sedan konstaterar han att han trodde att Croneman skulle "hålla sig för god för att ge sig på" honom och andra tevebloggar den här gången.

Kjell Häglund skriver:

"Trots det blev frestelsen för stor. Croneman avslutar sin text med en, för utomstående, obegriplig harang om att jag är 'småbitter' och har en 'våt dröm om att skriva tevekrönika i dagstidning'. Utan att namnge mig, men det är bara jag som skrivit (i tidningen Journalisten för ett par år sen) det han citerar: att tevekrönikan är bottenskrapet på en dagstidning."

Kjell Häglund, som själv skriver i DN, tillbakavisar Cronemans påståenden och förklarar varför han inte tänker fortsätta arbeta för DN:

"Jag älskar Dagens Nyheter. En tidning jag prenumererat på i 25 år och njutit av att skriva för. Men när jag nu på kort tid två gånger blivit påhoppad av DN-kulturskribenter (förra gången var det Kajsa Ekis Ekman) som anser att det jag bedriver på denna blogg - ett i sig idealistiskt passionsprojekt - är nördigt och bittert, då får det räcka."

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev