Kjell Eriksson till Rix FM

Sveriges Radio-profilen Kjell Eriksson ersätter Rix Morronzoo under sommaren. Från den 2 juli och fem veckor framåt ska han tillsammans med Paul Haukka göra stationens morgonshow.

Enligt Kjell Eriksson är det nervöst att ersätta den populära trion Titti Schultz, Roger Nordin och Gert Fylking:

- Jag är alldeles svettig. De har ju en miljonpublik och jag förmodar att de ska vara kvar när Rix Morronzoo kommer tillbaka efter sin semester, säger han.

Vad ska ni göra för typ av program?

- På något sätt ska vi väl längta efter Roger, Titti och Gert. Jag är själv ett stort fan av dem så deras andar ska vila över det hela. Sedan tycker jag att det är viktigt att väcka folk även om det är sommar. Det lönar sig att gå upp tidigt på sommaren för då får man ut mer av dagen. Men vi börjar en timme senare så det blir lite sovmorgon.

Fortsätter du på Rix FM till hösten?

- Jag har ingenting på papper ännu. Jag börjar med det här så får vi se vad som händer. Jag har ett par grejer som jag funderar på och har lagt ut några trådar, men jag vet inte vad Rix FM har för planer.

Kretsar alla dina idéer kring Rix FM?

- Nej, en av mina idéer ligger utanför Rix. Och så skulle jag gärna vilja ha tid att skriva en uppföljning till den bok jag släppte i våras tillsammans med min gamle radioproducent Ola Karlsson, Erfarenhetslexikon.

Har du haft en längtan till reklamradion under din tid på SR?

- Det har hänt så mycket med den kommersiella radion under min vakna tid. Jag har alltid haft ett öra för vad som är på gång. Morgonzoo har verkligen lyckats med sitt program. De är ju radiobranschens stora skräck.

- När jag var där i morse för att avslöja att jag ska ta över under sommaren så efterlyste jag samtidigt en lyssnarfadder som kan ge mig stöd. Jag tog över efter Annika Lantz en gång i tiden så jag vet hur det är att vara ersättare för någon som är populär.

Pernilla Widén

Publicerad 2007-06-15 08.16Uppdaterad 2015-12-06 17.04