Kings undervattenstavla väcker ilska hos bybor

2007-06-26 13:25 Henrik Widell  

Kings undervattensreklam för Ving i området Björkvik utanför Ingarö väcker stor ilska hos de boende. "De monterade tavlan trots ett skriftligt förbud och vägrar nu att ta upp den", säger Eva Hanslin, ordförande i Björnö ekonomiska förening.

Enligt Eva Hanslin har inte King tillstånd av varken den ekonomiska föreningen som förvaltar området Björkvik, eller av markägaren att sätta upp sin undervattenstavla.

- De fick ett skriftligt förbud som de struntade i. När vi nu ber dem att ta upp tavlan så vägrar de och kommer med bortförklaringar som att de inte kan få tag i en skeppare som kan bärga skylten.

Eva Hanslin berättar att hon redan för två veckor sedan var i kontakt med Ving för att påtala att deras tavla satt uppe utan tillstånd och att reseföretagets marknadschef då beslutade att tavlan omedelbart skulle tas upp.

- Men King sätter sig på tvären. Det här är deras projekt och det strider de för. Men folk i området är arga och pratar om skadeståndskrav.

Frank Hollingworth vd på King säger att de har tillstånd av sjöfartsverket att sätta upp tavlan och att King haft en muntlig uppgörelse med Eva Hanslin.

- Som jag har uppfattat det så hade vi en muntlig uppgörelse med Eva Hanslin men det verkar som att vi har pratat förbi varandra. Sedan är det inte alls så att vi sätter oss på tvären. Jag har försökt förklara för Eva Hanslin att det inte är helt lätt att ta bort skylten. Den måste bärgas och det går inte på fem minuter.

När jag pratade med produktionsledaren Anna Magnusson igår var hennes inställning att skylten skulle sitta upp så länge den fungerade.

- Då handlar det om ett missförstånd mellan er två också. Jag tror inte att det var så hon menade.

Men er ambition nu är att få upp tavlan så snart det går?

- Ja, vi tycker det är synd att den inte fick vara kvar längre men vi är glada för den pr vi har fått.

Henrik Widell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Dagens Media.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Dagens Media eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Läs även

ANNONS

Åsikter & debatt