Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

King-chefer förlorar skattetvist

Publicerad: 23 november 2011, 13:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 14:49

King-grundarna Sunit Mehrotra och Frank Hollingworth upptaxeras på flera miljoner kronor vardera efter kammarrättens dom.


Ämnen i artikeln:

King

Enligt Skatteverkets upptaxeringsbeslut, som nu godkänns av Kammarrätten, är Sunit Mehrotra och Frank Hollingworth starkt kopplade till Sverige trots att de under taxeringsåret hade sin hemvist i Storbritannien.

Därför ska de skatta för sina inkomster från King i Sverige.

Dagensmedia.se har varit i kontakt med Sunit Mehrotra som ännu inte tagit del av domen.

– Det här har jag inte hört. Jag får be att få återkomma, säger han.

Inte heller Frank Hollingworth vill kommentera domen.

– Jag vill inte uttala mig i den här frågan, säger han till dagensmedia.se.

Enligt Skatteverkets beslut krävs Sunit Mehrotra på 5,5 miljoner kronor för åren 2004-2007 då han nolltaxerat i Sverige.

Frank Hollingworths skatteskuld gäller för åren 2005-2007, då han nolltaxerat i Sverige. Hans skattepliktiga inkomst beräknas under denna period enligt Skatteverket ha uppgått till 4,7 miljoner kronor.

Enligt Skatteverket har Frank Hollingworth gett sken av att han inte bor i Sverige, genom att skriva över sin exklusiva lägenhet i Stockholm på sin flickvän.

Paret bodde i lägenheten gemensamt fram till 2003 då de ansökte om bodelning och lägenheten skrevs över på flickvännen, trots att hennes inkomst under året understiger den totala kostnaden för bostaden.

Enligt Skatteverket har Frank Hollingworth dock haft samma förfogande över lägenheten även efter bodelningen, och angett den som sin bostad i olika sammanhang. Han har även fört över sammanlagt drygt 4 miljoner kronor till kvinnan och gått i borgen för ett lån på flera miljoner kronor i samband med att hyresrätten omvandlades till bostadsrätt.

Elin Hanspers

elin.hanspers@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

King

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.