Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kielos tar över Dagens Arena

Publicerad: 8 Februari 2008, 10:06
Uppdaterad: 6 December 2015, 16:57

Första mars byter den politiska sajten Dagens Arena chefredaktör under sju månader. I samband med den nuvarande chefredaktören Nisha Besaras föräldraledighet sätter sig Katrine Kielos, Fokus-krönikör och medarbetare på Expressens kulturredaktion, på chefredaktörsstolen.


Katrine Kielos tillhör redan Dagens Arenas redaktion, så det tillfälliga bytet på chefredaktörsposten innebär ingen större förändring av sajtens profil eller inriktning enligt chefredaktören.

- Klart att jag sätter min personliga prägel på sidan i redigeringen och val av rubriker och bilder och sådant, så Katrine kommer väl sätta lite av sin prägel på det hela. Men huvudinriktningen blir den samma, säger Nisha Besara.

Hon är nöjd med det genomslag som Dagens Arena fått sedan starten i november i fjol:

- Nu har vi 14.000 prenumeranter på vårt dagliga nyhetsbrev. Under januari månad hade vi 43.500 unika besökare på sajten. Vi ser i pressklippen att vi också får stort genomslag på ledarsidor ute i landet. Däremot är det helt tyst på storstadspressens ledarsidor.

Hur ser intäktssidan ut. Drar ni in några pengar på annonsförsäljningen?

- Lite grann men inte så det går runt ännu.

Har ni som mål att den ska vara självbärande?

- Absolut, målet är att den ska gå runt på annonser. Nu har sidan en halvtidstjänst som jag sitter på, vilket i dagsläget ska ses som en investering från Arenagruppen.

När ska ni nå det målet?

- Vi har ingen konkret tidsplan för det. Det hänger lite ihop med hur resten av gruppen går och hur länge den orkar bära Dagens Arena.

Några större problem för ledarsidan under sin första tid på chefredaktörsposten har inte Nisha Besara upplevt.

- Det enda problem vi egentligen haft är att vårt nyhetsbrev av någon anledning fastnar i Tele2s och Yahoos spamfilter, men vi jobbar på att lösa det.

Dagens Arena drivs av folket bakom tankesmedjan Arenagruppen och beskrivs som en oberoende radikal och progressiv ledarsida på nätet. I redaktionen ingår också Håkan A Bengtsson, Devrim Mavi, Per Wirtén och den före detta radiojournalisten Björn Elmbrant.

I samband med starten tvingades Björn Elmbrant lämna sitt dåvarande jobb som politisk krönikör i radioprogrammet Studio Ett, eftersom ledningen på Sveriges Radio ansåg det omöjligt att ha en ledarskribent på en sådan post.

Andreas Henriksson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.