fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kia redovisar underavdelningar

Publicerad: 17 september 2008, 14:02
Uppdaterad: 6 december 2015, 16:40

Kia kommittén tog i maj i år beslutet att alla sajter som redovisas på Kia-index ska redovisa trafiken på sina underavdelningar. I dag är Aftonbladet.se första sajt att göra det. "Vi hoppas att andra följer efter", säger Kalle Jungkvist, chefredaktör på Aftonbladet.se


HW

Henrik Widell


Aftonbladet.ses förstasida hade 3,5 miljoner unika besökare under vecka 37. Nöjesliv och Sportbladet hade 1,2 miljoner unika. Den informationen finns nu redovisad på Kia-index.

- Vi har velat få det här till stånd i fler år men beslutet klubbades i maj i år och ska börja genomföras nu när semestrarna är avklarade, säger Hans Nordlöv, analysansvarig för Kia-index.

Varför har det inte skett tidigare?

- Kia är en branschgemensam kommitté där alla måste stå bakom ett beslut. Frågan har kommit upp ett antal gånger men det är alltid någon som har invänt. Nu är alla överens.

Han säger att beslutet gör det obligatoriskt för sajterna som är redovisade på Kia-index att redovisa sina underavdelningar. Nätverk på Kia som har mer än 10.000 unika besökare i veckan har också en skyldighet att redovisa de enskilda sajterna i nätverket.

Kalle Jungkvist säger:

- Vi tycker det är viktigt att ha den här transparansen mot annonsörerna och vi har sedan tidigare arbetat för det här. Nu går vi före och redovisar våra största sajter och Sofies Mode som är lite av en specialsajt nischad mot en specifik målgrupp.

Varför är det bara ni som redovisar den här datan?

- Jag vet inte. En del medier kanske är nervösa över att konkurrenterna ska se hur deras trafikströmmar ser ut. Men i längden så vinner ju alla på det här.

Så du tror att de andra följer efter?

- Ja, det får vi hoppas.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev